Hoşgeldiniz..

"Bir Yerde Gölgeler Uzuyorsa Orada Güneş Batıyor Demektir..." - Yazılarımın devamı ve destekleriniz için lütfen Reklamlara göz atın..

27 Aralık 2012 Perşembe

Android'li Cihazlarda Daha Uzun Pil Ömrü

Çoğu smartphone (akıllı telefon) diye tabir ettiğimiz bu cihazlar neredeyse bir günlük kullanıma sahiptirler. Çok büyük istisnalar dışında normal kullanım şartlarında android cihazınızın şarjı yatağa girdiğinizde bitmeye yakın olacaktır.

Elbetteki günde 2-3 telefon görüşmesi yapıyor ve hiç oyun oynamıyor internette surf yapmıyorsanız 2-3 günlük süreleri görebilirsiniz.



Öncelikle bataryamızı sömüren şeylere bir göz atalım.
  • Telefon Görüşmeleri
  • Ekran 
  • Müzik
  • Uygulamalar 
  • Kablosuz bağlantılar (3g-Wi-Fi- Bluetooth)
  • GPS - Navigasyon
  • Arayüz - Touchwiz, Launcher'lar
  • Tarayıcı işlemleri
Eğer siz yukarıdaki maddelerden hiçbirini kullanmıyorsanız ki zaten bu mümkün değil o zaman bataryayla ilgili bir sorununuz yok demektir.

Sizlere tavsiyem; Task Killer gibi sözde batarya kullanımını uzatan programları kullanmamanız olacaktır. Bu tarz uygulamalar , uygulamaları kapatmak için de işlemcinize sürekli yük bindirecektir.3G, Wifi On/Of, Ekran Parlaklığı, gibi ayarlamalara tek tuşla ulaşabileceğiniz SWITCH PRO tarzı widget(uygulamalar) kullanmanız size hem kolaylık sağlayacak hemde gereksiz tüketimlerin önüne geçmiş olabileceksiniz.

Eğer bağlantı tipini sürekli 3g de tutmayıp 2g ağlarda tutarsanız bu size yüzde 50 ye varan avantaj sağlayacaktır. Ekran parlaklığınızı mümkün olabildiğince kısık seviyede tutmalısınız. Açık alanlarda sonuna kadar açmalısınız bir tek.Müzik ve radyo dinlemek için kulaklığınızı kullanın. Hareketli duvar kağıtları sürekli işlemciyi çalıştıracağından bunun yerinde koyu renk (ekran türüne göre değişir) düz arka planlar kullanmanız yüzde 20 tasarruf getirecektir. Kullanmadığınız zamanlar kesinlikle mobil şebekeyi,gps i, Wi-Fi ve Bluettoth u kapalı tutabilirsiniz. Bunlar için ayrı ayrı menülere girmektense az önce bahsettiğim uygulamalarla tek bir yerden işlem yapabilirsiniz.

Batarya kullanımını en çok tüketen bir diğer şeyse; senkronizasyondur. Uygulama açısından çok güzel görünse de (sürekli facebook, e-posta,twitter la bağlıdır ve hangisinden bir durum gelirse hemen size bildirir) buna gerek yok. Senkronizasyonu kapatın ve siz ne zaman facebook'a girerseniz o zaman size bildirimler gelsin.

Gps tek başına herhangi bir batarya tüketiminde bulunmaz. Ne zamanki İGO, SYGC gibi navigasyon programını açarsanız o zaman sömürgeye başlayacaktır.

Gün içinde çoğu uygulamalar arkaplan da asılı kalıyor. Farkında olamdan hızlıca bastığımızda Home ekranına geldiğimiz sırada ne yazik ki kimi uygulamalar arkaplan da halen çalışıyor ve işlemcinizden güç alıyor olabilir. Görev yöneticisinden kapatmanız daha sağlıklı olacaktır.

Tarayıcı kullanımı da bataryanın sevmedikleri arasındandır. Flash lı siteler diğer düz sitelere göre Yüzde 30 daha fazla enerji isterler.

Son bir tavsiye. Yedek batarya kullanımı çok pratik olabilir. Android cihazlarımız aypon :) lar gibi değil. Bataryamızı çıkartabilir yedek pilimizi takabiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder